Οδηγίες και Συμβουλές

Πώς υπολογίζω πόσο κερί χρειάζομαι για να γεμίσω ένα δοχείο;

Πώς υπολογίζω πόσο κερί χρειάζομαι για να γεμίσω ένα δοχείο;

Η ποσότητα του κεριού που χρειαζόμαστε για να κατασκευάσουμε ένα κερί είναι συνήθως ένα από τα πρώτα πράγματα που αναρωτιόμαστε όταν μπαίνουμε στη διαδικασία να φτιάξουμε τα δικά μας κεριά.

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση μαζί με το πως θα υπολογίσω Πόσο άρωμα θα χρειαστώ για το κερί μου.

Για να βρούμε, λοιπόν, πόσα γραμμάρια κερί θα χρειαστούμε για το δοχείο μας ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

Υπολογίζουμε το ειδικό βάρος του κεριού σε σχέση με το νερό:

▪️Βάζουμε το δοχείο κεριού που θέλουμε να γεμίσουμε πάνω στην ζυγαριά & τη μηδενίζουμε (Α).

▪️Γεμίζουμε το δοχείο με νερό μέχρι το σημείο που θα φτάσει το κερί μας (Β).

▪️Πολλαπλασιάζουμε το βάρος του νερού που βλέπουμε στη ζυγαριά επί 0.9.

▪️Το αποτέλεσμα (Γ) είναι μία ακριβής μέτρηση σε περιεκτικότητα κεριού για το δοχείο μας (δηλαδή το βάρος του κεριού)!

Παράδειγμα:

Β = 200γρ Βάρος νερού

Γ = Βάρος κεριού

Τύπος: Β x 0,9 = Γ

200γρ. x 0,9 = 180γρ

Άρα θα χρειαστούμε 180γρ κερί!

 

Έχετε ερωτήσεις; Για εξειδικευμένες απαντήσεις σε θέματα κηροπλαστικής επικοινωνήστε με το Τεχνικό μας Τμήμα στο e-mail: support@candle.gr

10 thoughts on “Πώς υπολογίζω πόσο κερί χρειάζομαι για να γεμίσω ένα δοχείο;

  1. Ο/Η Αθήνα μακ λέει:

    Καλησπέρα πως υπολογίζω ποσό κερί θα χρησιμοποιήσω για τ α καλούπια ;; Με τον ίδιο Τρόπο που υπολογίζω και σε δοχείο. ;; Επισης πως ξέρω
    Ποιο νουμερο φυτίλι θα χρησιμοποιήσω στα καλούπια σιλικόνης ; Ευχαριστώ

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλημέρα σας, θα μπορούσατε να κάνετε το ίδιο και με τα καλούπια. Ωστόσο, για να αποφύγετε να βρέξετε το καλούπι σας μπορείτε να κάνετε ένα δοκιμαστικό γέμισμα με το κερί σας σκέτο, χωρίς άρωμα, χρώμα ή άλλα πρόσθετα, και να σημειώσετε πόση χωρητικότητα έχει το καλούπι σας, για τα μελλοντικά σας γεμίσματα. Στα καλούπια σιλικόνης, όπως και σε κάθε καλούπι, το φυτίλι που θα χρησιμοποιήσετε είναι ανάλογο με το μέγεθος του καλουπιού: όσο μεγαλύτερο είναι το καλούπι, τόσο μεγαλύτερο είναι και το φυτίλι. Για τα δικά μας καλούπια, αναφέρουμε το προτεινόμενο φυτίλι στην περιγραφή προϊόντος του κάθε καλουπιού.

  2. Ο/Η Μαίρη Τσουκαλα λέει:

    Καλησπέρα σας. Ήθελα να σας ρωτήσω. Με τον ίδιο τρόπο υπολογίζω Κ το κερί τζελ που θα χρειαστώ για το δοχείο μου;

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλημέρα σας, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να υπολογίσετε την ποσότητα που θα χρειαστείτε για το κερί τζελ!

  3. Ο/Η Αθηνά λέει:

    Καλησπέρα και καλή χρονιά!θα ήθελα ως αρχάρια να κάνω μια σχετική ερώτηση, στο άρθρο στο παράδειγμα καταλήγετε στο ότι θα χρειαστούμε 180γρ κερί. Αν εγώ θέλω να προσθέσω π.χ. και 10% άρωμα θα υπολογίσω 180×0,1 =18 και θα βάλω 162γρ κερί και 18γρ άρωμα στο δοχείο μου; Δηλαδή στην περίπτωση αυτή,τα 180γρ θα είναι συνολική ποσότητα με το άρωμα; ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλημέρα σας και χρόνια πολλά! Ναι, τα 180 γραμμάρια συμπεριλαμβάνουν και το άρωμα!

  4. Ο/Η Δήμητρα Πέτκανα λέει:

    Καλημέρα, παρατηρώ πως ενώ η επιφάνεια του κεριού μου είναι λεία, με το που το ανάψω σαν να σκάει το κερί, αντί να λιώνει ομοιόμορφα. Τι δεν κάνω σωστά; Μήπως παίρνει πολύ αέρα στο ανακάτεμα με το άρωμα; Ευχαριστώ!

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλησπέρα σας, απ’ ότι φαίνεται το κερί σας παίρνει αέρα κατά τη διαδικασία της χύτευσης. Αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνο καθώς όταν δημιουργούνται ρωγμές στο κερί σας και όταν το λιωμένο κερί εισέρχεται σε αυτές, αφήνει εκτεθειμένο μεγαλύτερο μήκος του φυτιλιού, το οποίο μπορεί να φουντώσει τη φλόγα απότομα σε υπερβολικό ύψος. Αυτό που μπορείτε να κάνετε αρχικά είναι να μην ανακατεύετε το κερί σας όταν το λιώνετε στο μπαιν μαρί γιατί έτσι θα προσθέσετε επιπλέον αέρα στο κερί. Επιπλέον, θα πρέπει να μειώσετε τη διαφορά θερμοκρασίας στο κερί σας κατά τη χύτευση καθώς στην επιφάνεια του στερεοποιείται γρήγορα ενώ το κάτω μέρος του παραμένει υγρό. Αυτό μπορείτε να το εμποδίσετε να συμβεί τυλίγοντας το δοχείο σας με αλουμινόχαρτο και αφήνοντας το δοχείο με το κερί σας να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα φούρνου, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τον πάγκο της κουζίνας, κάποιο μάρμαρο ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια που μπορεί να είναι παγωμένη.

  5. Ο/Η Μαίρη λέει:

    Σε τι θερμοκρασία χυτευω το κερί μου σε καλούπι σιλικόνης;
    Επίσης έχει διαφορά αν είναι κερί σόγιας ή παραφινης;

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλησπέρα σας, για να φτιάξετε κεριά σε καλούπι θα χρειαστείτε Σκληρό Κερί, είτε σόγιας είτε παραφίνης, αναλόγως τις προτιμήσεις σας. Η θερμοκρασία που θα κάνετε τη χύτευση στο καλούπι σας εξαρτάται από το κερί που θα χρησιμοποιήσετε, καθώς κάθε κερί έχει διαφορετική σύσταση οπότε και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Στο e-shop μας το κάθε κερί μας συνοδεύεται με τις Οδηγίες Χρήσης του, όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε, όπως θερμοκρασία χύτευσης, ποσοστό αρώματος κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *