Το τέλειο πακέτο για έναν αρχάριο κηροπλάστη.
Κάθε πακέτο περιέχει αρκετές προμήθειες για να δημιουργήσετε 3 αρωματικά κεριά σόγιας σε γυάλινα δοχεία και 4 ρεσώ σόγιας.
Το κερί σόγιας είναι φιλικό προς το περιβάλλον, πολύ εύκολο στη χρήση του, καθαρίζει με υγρό πιάτων και περιέχει αναλυτικές οδηγίες για να φτιάξετε όμορφα προσωπικά αρωματικά κεριά. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 2 κατσαρολάκια, ένα κουτάλι για να ανακατεύετε, χαρτί κουζίνας και λίγη σιλικόνη. Μην ανησυχείτε για την καθαριότητα το κερί σόγιας καθαρίζει με υγρό πιάτων!
Το πακέτο κηροπλαστικής Σόγιας περιέχει:
- 1 Χ Κύβο Χρώματος (Για να χρωματίσετε έως 6 κεριά σε παστέλ απόχρωση δλδ 1 κιλό κερί.)
- 1 Χ Άρωμα (Για 0.5 κιλό κερί σόγιας)
- 3 Χ Φυτίλια EcoStabilo
- 1 Χ 0.5 Κιλό 100% Κερί σόγιας
- 3 Χ Γυάλινα ποτήρια 18 cl
- 4 Χ Θήκες Ρεσώ
- 4 Χ Φυτίλια Ρεσώ
- 3 Χ Αυτοκόλλητα ασφάλειας για το κάτω μέρος του δοχείου
- 1 X Οδηγίες Κατασκευής Κεριών Σόγιας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βήμα 1 – Επιλογή γυάλινου δοχείου
Διαλέγουμε ένα δοχείο το οποίο το έχουμε καθαρίσει καλά και δεν έχει γρατζουνιές η φθορές με μεγάλο στόμιο 7-8 εκατοστά και σημαδεύουμε το κέντρο του πάτου με ένα μαρκαδόρο.
Βήμα 2 – Τοποθέτηση φυτιλιού
Περνάμε το φυτίλι στο μεταλλικό πιαστράκι και το τσιμπάμε με μία τσιμπίδα. Τοποθετούμε ελάχιστη σιλικόνη στο μεταλλικό πιαστράκι του φυτιλιού. Πιέζουμε και ασφαλίζουμε το φυτίλι με το πιαστράκι στο κέντρο του πάτου του δοχείου, εκεί που κάναμε το σημάδι με τον μαρκαδόρο με ένα ξυλάκι (π.χ. μολύβι – καλαμάκι για σουβλάκι – ξυλάκι παγωτού) και το αφήνουμε να στεγνώσει για μερικές ώρες έτσι ώστε όταν γεμίσουμε με το υγρό κερί να μην ξεκολλήσει.
Βήμα 3 – Λιώσιμο κεριού σόγιας
Βάζουμε το κερί σόγιας σε νιφάδες σε Μπεν Μαρί, (Μία κατσαρόλα με νερό στην οποία τοποθετούμε ένα άλλο κατσαρολάκι με το κερί μας). Το κερί το λιώνουμε πάντα σε Μπεν Μαρί ποτέ απευθείας στην φωτιά για λόγους ασφαλείας. Ένα ποτήρι του πακέτου χωράει περίπου 140 γραμμάρια. Όταν αρχίσει το νερό να σιγοβράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσουν όλες οι νιφάδες.
Βήμα 4 – Χρωματισμός (Προαιρετικά)
Προσθέτουμε μισό κύβο χρώματος για κάθε 500 γραμμάρια κεριού σόγιας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει και το χρώμα. Μπορούμε να βάλουμε παραπάνω αλλά υπάρχει πιθανότητα να μπουκώνει το φυτίλι μας και να μην γίνετε σωστή καύση.
Βήμα 5 – Αρωματισμός (Προαιρετικά)
Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από το Μπεν Μαρί και το τοποθετούμε πάνω σε μία πυρίμαχη επιφάνεια (πχ. γρίλια, φελλός κτλ.) για να αρχίσει το υγρό κερί να κρυώνει ομοιόμορφα. Το άρωμα του κιτ είναι αρκετό για να αρωματίσει 500 γραμμάρια κερί. Προσθέτουμε όλο το άρωμα στο υγρό κερί και ανακατεύουμε απαλά για να μην δημιουργήσουμε φυσαλίδες, τουλάχιστον για 2 λεπτά έτσι ώστε το άρωμα να αναμιχθεί σωστά με το κερί μας.
Βήμα 6 – Τοποθέτηση στο δοχείο και κρύσταλλοποίηση
Αφήνουμε το κερί μερικά λεπτά να κάτσει και ανακατεύουμε για να δημιουργήσουμε μία ομοιόμορφη θερμοκρασία. Ιδανική θερμοκρασία για να γεμίσουμε τα δοχεία είναι όταν το κερί μας είναι μεταξύ 55ο και 65ο C βαθμούς. Το κερί σόγιας είναι έτοιμο να τοποθετηθεί στο δοχείο. Γεμίζουμε σιγά και σταθερά το δοχείο με υγρό κερί. Τοποθετούμε ένα ξυλάκι για σουβλάκι στο στόμιο του δοχείου για να στηρίξουμε το φυτίλι μας στο κέντρο και να είναι ελαφρά τεντωμένο. Αφήνουμε το κερί σόγιας τουλάχιστον 1 μέρα να κρυώσει, να σκληρύνει και να κρυσταλλοποιηθεί. Όταν κρυώσει κόβουμε το φυτίλι με ένα ψαλιδάκι σε ύψος λίγο πάνω από μισό εκατοστό. Το κεράκι μας είναι έτοιμο. Συγχαρητήρια!
Το κερί σόγιας καθαρίζει με υγρό πιάτων!