Πακέτο Κηροπλαστικής Ρεσώ Σόγιας. Το τέλειο πακέτο για έναν αρχάριο κηροπλάστη.
Αυτό είναι το τέλειο πακέτο κατασκευής ρεσώ σόγιας για τον αρχάριο δημιουργό! Κάθε κιτ περιέχει αρκετές προμήθειες για να δημιουργήσετε 20 ρεσώ σόγιας. Το κερί σόγιας είναι φιλικό προς το περιβάλλον, πολύ εύκολο στη χρήση και έρχεται με λεπτομερείς οδηγίες. Τα ρεσώ σόγιας καίνε για 5 με 6 ώρες δηλαδή συνολικά ~100 ώρες καύσης! Η καθαρή καύση του κεριού σόγιας δίνει τη δυνατότητα να επαναχρησιμοποιηθούν οι αλουμινένιες θήκες οι οποίες είναι πιο στιβαρές από τις συνηθισμένες.
Το Πακέτο Κατασκευής Ρεσώ Σόγιας περιέχει:
20 x Θήκες αλουμινίου για ρεσώ
20 x Βαμβακερά φυτίλια eco
0,4 kg κερί σόγιας σε νιφάδες (Αρκετό για 20 ρεσώ σόγιας)
1 x Χρώμα σε Κύβο (Αρκετό για να χρωματίσει σε παστέλ απόχρωση 1 κιλό κερί σόγιας)
1 x Άρωμα 25 γραμμάρια (Για να αρωματίσει 20 ρεσώ)
Κάθε πακέτο περιέχει αρκετές προμήθειες για να δημιουργήσετε 20 αρωματικά ρεσώ σόγιας.
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βήμα 1 – Προετοιμασία ρεσώ
Παρατάσσουμε σε σειρά τις θήκες ρεσώ στην άκρη ενός τραπεζιού.
Βήμα 2 – Προετοιμασία φυτιλιών
Περνάμε το φυτίλι στο μεταλλικό πιαστράκι και το τσιμπάμε με μία τσιμπίδα. Δεν κολλάμε τα φυτίλια ρεσώ στις θήκες.
Βήμα 3 – Λιώσιμο κεριού σόγιας
Βάζουμε το κερί σόγιας σε νιφάδες σε Μπεν Μαρί, (Μία κατσαρόλα με νερό στην οποία τοποθετούμε ένα άλλο κατσαρολάκι με το κερί μας). Το κερί το λιώνουμε πάντα σε Μπεν Μαρί ποτέ απευθείας στην φωτιά για λόγους ασφαλείας. Ένα ρεσώ χωράει περίπου 20 γραμμάρια κερί. Όταν αρχίσει το νερό να σιγοβράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσουν όλες οι νιφάδες.
Βήμα 4 – Χρωματισμός (Προαιρετικά)
Προσθέτουμε τον κύβο χρώματος και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει και το χρώμα.
Βήμα 5 – Αρωματισμός (Προαιρετικά)
Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από το Μπεν Μαρί και το τοποθετούμε πάνω σε μία πυρίμαχη επιφάνεια (πχ. γρίλια, φελλός κτλ.) για να αρχίσει το υγρό κερί να κρυώνει ομοιόμορφα. Το άρωμα του κιτ είναι αρκετό για να αρωματίσει όλο το κερί μας. Προσθέτουμε όλο το άρωμα στο υγρό κερί και ανακατεύουμε απαλά για να μην δημιουργήσουμε φυσαλίδες, τουλάχιστον για 2 λεπτά έτσι ώστε το άρωμα να αναμιχθεί σωστά με το κερί.
Βήμα 6 – Γέμισμα ρεσώ και κρυσταλλοποίηση
Αφήνουμε το κερί μερικά λεπτά να κάτσει και ανακατεύουμε για να δημιουργήσουμε μία ομοιόμορφη θερμοκρασία. Ιδανική θερμοκρασία για να γεμίσουμε τα ρεσώ είναι όταν το κερί μας είναι ~65ο C βαθμούς. Το κερί σόγιας είναι έτοιμο να τοποθετηθεί στα ρεσώ. Τοποθετούμε λίγο υγρό κερί σε ένα μικρό μπρίκι και γεμίζουμε σιγά και σταθερά το κάθε ρεσώ.
Αφήνουμε μερικά λεπτά έτσι ώστε το κερί να κρυώσει λίγο, τόσο ώστε όταν τοποθετούμε τα φυτίλια να μην γέρνουν από την θερμοκρασία και λυγίζουν. Τα φυτίλια τα τοποθετούμε στον ιδικό κύκλο στο κέντρο του ρεσώ. Όταν το κερί αρχίσει και θολώνει μπορούμε να διορθώσουμε το φυτίλι στο κέντρο του ρεσώ. Αφήνουμε το κερί σόγιας τουλάχιστον 1 μέρα να κρυώσει, να σκληρύνει και να κρυσταλλοποιηθεί. Όταν κρυώσει κόβουμε το φυτίλι με ένα ψαλιδάκι σε ύψος 1εκ. Τα ρεσώ μας είναι έτοιμα. Συγχαρητήρια!
Το κερί σόγιας καθαρίζει με υγρό πιάτων!